Nezinu kā nosaukt šo brīnumu. Ir tāds burvīgs latviešu ēdiens bukstiņputra, bet tas ir ar kartupeļiem. Ir tāds ēdiens kā senlatviešu grūbu sautējums ar krējuma mērci. Bet šis nav neviens no tiem. Kaut gan arī būtu pelnījis kādu skaistu nosaukumu nevis vienkārši putra. Šo var gatavot gan no grūbām, gan no miežiem, gan kviešiem. Kārtīgs latviešu ziemas sezonas ēdiens – sātīgs, vienkāršs un garšīgs.
Jums vajadzēs:
– putraimus
– burkānus
– sīpolus
– sviestu
Pagatavošana:
1. Uzvāriet putru. Uzvāriet burkānus.
2. Pannā uzkarsējiet eļļu kopā ar sviestu. Sviests viens pats deg, bet kopā ar eļļu nedeg. Un dod labo sviesta garšu.
3. Apcepiet sīpolus un vārītos burkānus kamēr smuki zeltaini.
4. Pievienojiet putru, visu labi samaisiet. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz sviesta. Kā zināms, putrai sviesta nekad nevar būt par daudz.
Pasniedziet. Viss. Ļoti vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.
p.s. Ja atsevišķi sacepsiet cūkgaļas gabaliņus un pievienosiet, tad iznāks jau kaut kas līdzīgs plovam. Latviešu plovam. Bet vispār kā variants, šo putru var arī pasniegt kā piedevas kartupeļu vietā pie karbonādes vai cepeša.