Miežu putra ar burkāniem

Putra-2Nezinu kā nosaukt šo brīnumu. Ir tāds burvīgs latviešu ēdiens bukstiņputra, bet tas ir ar kartupeļiem. Ir tāds ēdiens kā senlatviešu grūbu sautējums ar krējuma mērci. Bet šis nav neviens no tiem. Kaut gan arī būtu pelnījis kādu skaistu nosaukumu nevis vienkārši putra. Šo var gatavot gan no grūbām, gan no miežiem, gan kviešiem. Kārtīgs latviešu ziemas sezonas ēdiens – sātīgs, vienkāršs un garšīgs.

Jums vajadzēs:

– putraimus

– burkānus

– sīpolus

– sviestu

Pagatavošana:

1. Uzvāriet putru. Uzvāriet burkānus.

2. Pannā uzkarsējiet eļļu kopā ar sviestu. Sviests viens pats deg, bet kopā ar eļļu nedeg. Un dod labo sviesta garšu.

3. Apcepiet sīpolus un vārītos burkānus kamēr smuki zeltaini.

4. Pievienojiet putru, visu labi samaisiet. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz sviesta. Kā zināms, putrai sviesta nekad nevar būt par daudz.

Pasniedziet. Viss. Ļoti vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.

p.s. Ja atsevišķi sacepsiet cūkgaļas gabaliņus un pievienosiet, tad iznāks jau kaut kas līdzīgs  plovam. Latviešu plovam. Bet vispār kā variants, šo putru var arī pasniegt kā piedevas kartupeļu vietā pie karbonādes vai cepeša.

Putra-1

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Latviešu virtuve, Putra ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s