Lūk, ļoti iecienīts ģimenes ēdiens angļu-amerikāņu-un-citu-angliski-runājošo pasaulē. Makaroni, vēlams spageti, bet var arī izmantot citus, ar maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē. Lielie plusi ir tādi, ka šo var ātri pagatavot – pusstundā gatavas kārtīgas pusdienas vai vakariņas, var labi paēst un ir ļoti garšīgi.
Jums vajadzēs:
– malto gaļu
– nedaudz baltmaizes vai rīvmaizi
– 1 olu
– sāli, piparus
– garšaugus kaltētus vai svaigus – oregāno, baziliku, pētersīļus – kas pieejams
– dažas ķiploka daiviņas
– 2 bundžas tomātus savā sulā
– mērcei pēc garšas var pievienot nedaudz balzamiko vai vīna etiķa, karoti ievārījuma, cukura, čili piparus vai nedaudz adžikas – šis viss pēc vēlēšanās uz izjūtām
– makaronus
Pagatavošana
1. Sagatavojiet maltās gaļas masu un izveidojiet bumbiņas. Sablenderējiet svaigu baltmaizi. Tādā veidā jūs iegūsiet ļoti gaisīgas maizes pārslas.
2. Lieciet bļotā maizes pārslas, pārlejiet ar ūdeni, lai samirkst. Pievienojiet malto gaļu, olu, sāli, piparus un sasmalcinātu baziliku. Viegli sajauciet visu kopā un izveidojiet gaļas bumbiņas.
3. Uzlieciet vārīties ūdeni priekš makaroniem. Pievienojiet nedaudz sāli.
4. Katlā nedaudz apcepiet sasmalcinātu ķiploku (30 sekundes), pievienojiet tomātus savā sulā. Tomātiem pievienojiet garšaugus. Šajā gadījumā tas ir baziliks. Baziliks pievienots gan maltās gaļas bumbiņām, gan tomātu mērcei. Bet tik pat labi tas var būt oregāno jeb raudene, kā saka latviski. Tālāk pēc garšas pievienojiet sāli, piparus, čili, cukuru vai ievārījumu, balzamiko etiķi. Pavāriet kādas 5 minūtes un tad visu sablenderējiet viendabīgā masā.
5. Sablenderētajā mērcē lieciet vārīties maltās gaļas bumbiņas. Vāriet aptuveni 10 minūtes.
6. Makaronu ūdens pa šo laiku arī būs uzvārījies. Lieciet vārīties makaronus. Uz paciņas vienmēr uzrakstīts cik minūtes jāvāra. Iesaku ievērot laiku, jo pārvārīti makaroni nemaz nav tik labi. Kad makaroni uzvārījušies, nolejiet ūdeni. Lieciet makaronus šķīvī un pārlejiet ar mērci.
Lai jums labi garšo!
Mērce sanāca ļoti garda. 🙂