Pica

Pica-34

Paturpinot tēmu par “Dobeles dzirnavnieka” sausajiem maisījumiem, mans nākamais eksperiments bija picas no picas maisījuma. (Pirmais, ko mēģināju, bija Kartupeļu biezputra). Picas maisījums man vispār liekas ideāls, ko iesaku katrā mājā. It kā jau picas mīklu var pats uztaisīt, bet man vienmēr liekas apgrūtinošs raudzēšanas laiks un tā. Ar šo picu var pagatavot 20 minūšu laikā. Maisījums jāatjauc ar ūdeni, jāsamīca, jāsaplacina un virsū jāsaliek garšīgākie pildījumi.

Tā, lūk, tas izskatās

Pica-1Sekojot Džeimija Olivera padomiem, es picas mīklu sadalīju 4 bumbās. No 1 paciņas mīklas daudzuma sanāk 4 picas. Bet var arī būt 2 picas. Viss atkarīgs no tā, cik biezu pamatni jūs gribat. Es pamēģināju gan plānāku. To kārtīgi izspaidot, lai saplacinātu (no centra uz malām), sanāca 20 cm diametra pica. Bet, ja neizspaida tik kārtīgi, tik plāni, tad sanāk 10 cm pica.

Pica-3Par mīklu nav pat komentāru. Sajauc ar ūdeni un augu eļļu, samīca, izplacina uz plāts un viss.

Bet par tomātu mērci un pildījumiem. Ir dažādi varianti – var uztaisīt tomātu mērci sablenderējot tomātus savā sulā + garšvielas, ķiploki un tml. Var atjaukt tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei. Var pamatā likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no neskaitāmajām veikalā pirktajām gatavajām mērcēm. Bet var arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi. Ja šīs izejvielas stāv ledusskapī, ļoti garšīgi, un nav nekas speciāli jāpērk.

Pica ar mozarella sieru, tomātiem un baziliku

Itāļu trikolors, pica karoga krāsā. Pamatni apsmērē ar tomātu mērci, uzkaisa nedaudz kaltēta bazilika (kaltētajam ir intensīvāks aromāts nekā svaigam). Tad pa virsu izkārto mozarella sieru, tomātu šķēlītes un svaiga bazilika lapiņas. Ziemas sezonā es izmantoju tikai ķiršu tomātus, jo lielie ir bezgaršīgi. Vasarā droši var lielos ņemt. Mozarella siers ļoti ātri un ļoti intensīvi kūst. Un viss šis kopā ir ļooti garšīgi. Pica jāliek cepties ļoti karstā plītī. Uzkarsējiet, cik vien iespējams. Un tad ne vairāk kā 10 minūšu laikā tā būs arī gatava.

Pica-4Pica-7Pica-8Pica-9

Pica ar šķiņķi un sēnēm

Pamats tas pats. Izrullē mīklu. Tas tā smuki skan – izrullē. Bet nav jārulē. Mīklas bumbu uz plāts ar pirkstiem saplacina un turpina no centra uz malām placināt kamēr nepieciešamajā lielumā un biezumā. Pārziež mīklu ar tomātu mērci. Pārkaisa ar sarīvētu kūstošu puscieto sieru – Holandes, Krievijas, Čedaras. Uzber oregano jeb raudeni, kas ir īstenā picas garšviela. Tad uz picas izkārto šķiņķi, sēnes, var pievienot olīvas, ja ir. Cep ļoti karstā cepeškrāsnī patuveni 10 minūtes.

Pica-10Pica-11Pica-13

Pica ar salami

Pica ar salami ir līdzīga picai ar šķiņķi. Picas pamatni noklāj ar tomātu mērci, uzkaisa rīvētu puscieto sieru (Holandes, Krievijas Čedaru), oregāno jeb raudeni, un tālāk pārklāj ar sagrieztu salami desu, var pievienot arī olīvas vai tomātus vai kaut ko citu, kas jums aizķēries garšīgs ledusskapī. Pica ar salami man ir mazā pica. Šo mīklas bumbu neizsaidīju tik plānu, atstāju biezāku. Un blakus otru arī pieliku. Tā ir assorti. Ar picu pluss ir tas, ka var likt virsū visu, kas ir un var visādi variēt – vista + ananasi, zilais siers un vīģes, marinēti čili pipari un desa. Ja kas, iedvesmu var smelties picēriju mājas lapās.

Pica-18 Pica-31Pica-20Pica-24Pica-35Šīs svaigi ceptās picas bija vienkārši burvīgas. Lai jums jūsējās sanāk vēl burvīgākas! Lai labi garšo!

Šis ieraksts tika publicēts Itāļu virtuve, Pamatēdieni, Par produktiem, Tematiskie ēdieni, Uzkodas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Responses to Pica

  1. Dace saka:

    Kristīne! Paldies par gardo picu ideju! Bija jau aizmirsies cik tās ir ātri un gardi pagatavojamas:) un pasākums visai ģimenei!:))
    Starpcitu, mums top recepte ir-uz mīklas pamatnes tomātu pasta ar gurķu marinādi, tad salami desa ripuļos,tomāti,ananāsu gabaliņi un rīvēts krievijas siers..mmmmmm:))

Komentēt