Pīrādziņi ar brinzu un dillēm

Pogac-3Šī ir turku recepte. Bet nav nekā sarežģīta. Tik pat kā būtu latviešu. Ļoti piemērota tiem, kas baidās ar raugu darboties. Esmu dzirdējusi, bail, ka neuzrūgs, cik daudz jāliek, kas un kā. Tad lūk, šī recepte pavisam vienkārša, bez rauga. Galvenais, lai garšīgs siera pildījums.

Jums vajadzēs:

– 2 glāzes miltu

– 1 – 2 tējkarotes sodu vai cepamo pulveri

– 1 tējkaroti sāls

– 100 gramus sviesta

– 150 g krējuma

– 1 olu (plus vēl vienu pīrādziņu apziešanai)

– 3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu

– brinzu (kazas, aitas sieru, viegli drūpošu, kūstošu; jo ir arī tādi vienā gabalā, kas nekūst)

Pagatavošana:

1. Ieberiet traukā miltus, pievienojiet sāli, sodu, pierīvējiet sasalušu sviestu, pievienojiet krējumu, dilles, olu un labi visu samīciet. Mīklai jābūt mīkstai, bet tā, lai nelīp pie rokām.

Pogac-1Pogac-22. Ielieciet ledusskapī uz pusstundu. Vai atstājiet uz nakti.

3. Ar rokām veidojiet aplīšus, lieciet vidū sieru un kārtīgi aizspiediet maliņas.

4. Kārtojiet uz cepamās plāts. Kad viss gatavs, pārziediet ar sakultu olu un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī cepties uz apmēram pusstundu. Kamēr pīrādziņi izcepas smuki zeltaini.

Lai jums labi garšo!

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Maize, Turku virtuve ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s