Kabaču ikri

Kabacu ikri-8

Manā mājā sākusies kabaču nedēļa. Kabači mums visiem aug griezdamies, spēj tik gatavot. Un spēj tik izdomāt ko gatavot. Dažkārt liekas, ka tik daudz kabaču apēst vispār nav iespējams. Un ja neviens vairs neņem pretī, jāliek burciņās. Tadaaam! Un te nu es atcerējos vecos labos kabaču ikrus, ko veikalā tirgo burciņās. Un tirgo jau no aizvēsturiskiem laikiem. Es atceros viņus no bērnības. Un atceros, ka bija ļoti garšīgi. Man, godīgi, nav skaidrs kāpēc viņus sauc par ikriem. Pēc idejas tas ir tāds kā kabaču biezenis. Bet ikri viennozīmīgi skan lepnāk. Un garšo – mmmmm. Kabaču ikrus var ēst vienkārši uz sviestmaizēm, var likt uz cepešu šķēlēm, var ēst ar makaroniem, rīsiem un tml. Pagatavot ļoti vienkārši. Un garšo kā no veikala burciņām.

Jums vajadzēs:

Es uzrakstīšu standarta proporcijas, bet var nedaudz variēt.

– 6 kg kabaču

– 1 kg sīpolu

– 4 ēdamkarotes 9% etiķa

– 2 ēdamkarotes sāls

– 4 ēdamkarotes cukura

– pustējkaroti aso sarkano piparu

– 1 glāzi augu eļļas

– 0,5 l tomātu pastas

– 0,5 l majonēzes

Pagatavošana:

Kabachi1. Sagrieziet kabaci gabalos un lieciet vārīties. Ja kabačiem ir jau cieta miza, tad nomizojiet. Maniem beibī kabačiem miza vēl bija pavisam mīksta, tāpēc es nemizoju. Var griezt diezgan lielos gabalos, jo pēc tam tāpat būs jāblenderē. Vāriet kamēr kabacis paliek mīksts, apmēram 10 minūtes. Tad nolejiet ūdeni.

Kabacu ikri-12. Apcepiet sīpolus kamēr zeltaini. Arī var palielos gabalos, jo būs jāblenderē.

Kabacu ikri-2

3. Pievienojiet sīpolus uzvārītajiem un nokāstajiem kabačiem un sablenderējiet.

Kabacu ikri-3

4. Tad pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas, izmaisiet un lieciet uz lēnas uguns vārīties. Vāriet apmēram 2 stundas kamēr masa sāk izskatīties pēc kabaču ikriem – iegūst skaisto oranžo krāsu un vajadzīgo konsistenci. Patiesībā, masa visu laiku jāapmaisa, jo viņai ir tendence piedegt. Kā variants, ja negribat 2 stundas maisīt un negribat lai piedeg – ielejiet vienā katliņā ūdeni un kabaču katliņu lieciet virsū. Sanāks 2stāvīgs katliņš un kabaču katliņam nebūs tiešas saskares ar uguni. Tas laikam saucas, ka gatavojas tvaika peldē. Bet – arī šajā gadījumā masu laiku pa laikam apmaisiet. Sekojiet līdzi, lai no ūdens katliņa neiztvaiko, neizvārās viss ūdens. Un kabaču katliņam uzlieciet vāku, jo masa karstuma ietekmē spridzinās kā popkorns. Tāpēc arī uzmanieties, kad ņemsiet nost vāku apmaisīšanai. Lai jums neuzšļakstās karsti kabači.

Kabacu ikri-45. Kad viss gatavs, lieciet burciņās un glabājiet pieliekamajā vai ledusskapī. Lai jums labi garšo!

Kabacu ikri-7Kabacu ikri-5

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Marinējumi sālījumi ziemai, Uzkodas ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

9 Responses to Kabaču ikri

  1. Atpakaļ ziņojums: Kabaču sautējums | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

  2. Anonīms saka:

    Nu cukuru noteikti tik daudz nevajag,tad jau sanak saldais.Es kad palasu receptes visam kam,gaz tik daudz cukra ,ka arprats,pirmkart ,tas nav veseligi,otrkart ka var est ar galu saldu piedevu.

    • Pirmkārt, par cukuru uz tur pat ASTOŅI KILOGRAMI kopējās produkta masas kā var mēle pagriezties teikt ka 4 ēdamkarotes cukura ir daudz. Otr kārt tikai galīgs pāķis kas nejēdz no kulinārijas vairāk kā runcis no algebras var šļupstēt ”kā var ēst ar gaļu saldu” Var, un ļoti pat var. Bet pastalniekiem kuri no garšvielām pazīst tikai sāli, cukuru un dilles to nesaprast.

  3. Anonīms saka:

    Tik daudz cukura? Ar gaļiņu galīgi garām.
    😦

  4. Anonīms saka:

    Uz 6 kg kabaču pilnīgi normāls daudzums cukura.

  5. Dace saka:

    Super gardi! Gatavoju pēc šīs receptes, tikai aizmirsu majonēzi, bet garša ideāla, nekas ne par daudz, ne par maz…Turpmāk savai ģimenei gatavošu kabačus tikai pēc šīs receptes…Pat manas draudzenes 1.2 gadus jaunais mazulis notiesāja 0.25 kg burciņu gatavo kabaču un vēl prasīja! Paldies!

  6. Anonīms saka:

    Sveika Kristīne, man jautājums par majonēzi, kāpēc tā ir jāpievieno?
    Paldies, Ieva

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s