Slinkie kāpostu tīteņi

Titeni-9Jeb gaļas sautējums ar rīsiem un kāpostiem. Spriežot pēc nosaukuma sanāk, ka slinkums ietīt kāpostu lapās kā pienākas. Bet toties man nebija slinkums uztaisīt paštaisīto tomātu mērci. Un vēl varu attaisnoties, ka man nebija vairs veselas kāpostgalvas no kuras smuki atdalīt lapas, bet tikai puse. Kaut gan – es joprojām reāli arī nestādos priekšā kā var smuki atdalīt lapas tā lai viņas nesaplīst (jā, es teorētiski zinu, ka sākumā vesela kāpostgalva nedaudz jāpavāra un viss sanāk, bet es to dzīvē neesmu redzējusi). Būs kādreiz jāpamēģina šo pagatavot arī ar tīšanas metodi. Jo tīteņi tak ir ļoti garšīgi – gan īstie smukie, gan slinkie.

Jums vajadzēs:

– sīpolu

– burkānu

– malto gaļu

– rīsus

– kāpostu

– garšvielas

– tomātu mērci – iesaku pašgatavotu, bet zinu, ka citi aizvieto ar atšķaidītu tomātu pastu – protams, uzreiz ir cita garša, ēdiens garšo pēc tomātu pastas.

Ja taisīsiet paštaisīto tomātu mērci, tad būs nepieciešams: bundža tomātu savā sulā, pāris ķiploka daiviņas, nedaudz čili vai tobasco, ēdamkarote cukura vai ievārījuma, nedaudz balzamiko etiķa + garšaugi – kaltēts vai svaigs baziliks, pētersīlis, timiāns, sāls.

Pagatavošana:

Kaut kad jau iepriekš var pagatavot tomātu mērci. Var pagatavot daudz un turēt saldētavā citām reizēm.

Lieciet katliņā tomātus savā sulā, pievienojiet visas garšvielas un garšaugus, sāli, cukuru. Pavāriet 5 minūtes un atstājiet zem vāka pastāvēt stundu. Pēc garšas pievienojiet sāli, balzamiko, čili – kā gribās – saldāku, asāku, stiprāku. Tad sablenderējiet viendabīgā masā.

1. Apcepiet pannā sagrieztus sīpolus un burkānus kamēr skaisti zeltaini.

Titeni-12. Lieciet katliņā ar ūdeni, tā lai nosedz. Uz pannas apcepiet malto gaļu, apsāliet, appiparojiet.

Titeni-23. Kamēr cepas gaļa, katliņā ieberiet glāzi rīsu. Lai sāk vārīties.

Titeni-34. Kad gaļa apcepas, pievienojiet katliņā pie rīsiem un burkāniem, izmaisiet visu.

Titeni-45. Pievienojiet sagrieztu kāpostu un tomātu mērci, izmaisiet.

Titeni-5Titeni-6Titeni-76. Zem vāka uz lēnas uguns pasutiniet kamēr viss mīksts un gatavs. Skatieties, lai nepiedeg. Ja liekas, ka vajag, pielejiet nedaudz ūdens. Kadgatavs atstājiet nedaudz pastāvēt zem vāka, lai garšas savelkas.

Pasniedzot var pievienot krējumu un pārkaisīt ar zaļumiem (klasika). Bet šajā gadījumā, tā kā visi produkti ir labi paši par sevi un tomātu mērce lieliska, krējums ir lieka greznība. Tas jau ir tā kā nedaudz par daudz. Iesaku baudīt tīras garšas un nejaukt pārāk daudz lieka kopā.

Lai jums labi garšo!

Titeni-8

Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Pamatēdieni, Sautējumi ar birkām , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s