Ķirbja zupa ar rīsiem un sieru

KZ-6Parasta ķirbja zupa reizēm ir garlaicīga. Tāpat kā pats ķirbis. Bet ņemot vērā to, ka daudzās saimniecībās ķirbis nav deficīts, un paldies Dievam, jo satur ļoti daudz vitamīnu – A, B, C, E, kālija, šķiedrvielu un beta karotīna. Ķirbis arī aizsargā no veselībai kaitīgajiem oksidantiem, kas izraisa slimības”. Un vēl karijs – mūžīgās jaunības un skaistuma noslēpums. Jā, varēju pagarināt nosaukumu uz ķirbja zupa ar kariju, rīsiem un Fitaki sieru. Bet šajā gadījumā karijs un fitaki nav principiāli. Ja negaršo karijs (vai nav), var iztikt bez karija. Var asumam kādu čili nedaudz pielikt, vai vispār šo izlaist. Un Fitaki siera vietā var ņemt siera bumbas vai mocarellu, vai brinzu. Lai kā tur būtu, šis ēdiens kā reiz ir no tiem, kas neatgādina vienkāršu mājas ēdienu, bet atgādina smalku restorāna ēdienu. Viņu var prezentēt kā glamūrīgu. Ļoti garšīgi.

Jums vajadzēs:

– ķirbi

– buljonu

– ķiploka daiviņu

– 1-2 ēdamkarotes karija

– kaltētus pētersīļus (var timiānu)

– saldo krējumu

– rīsus

– Fitaki sieru

– nedaudz olīveļļu

– nedaudz timiānu

Pagatavošana:

1. Lieciet vārīties buljonu (izkausējiet sasaldēto vai izšķīdiniet kubiņu). Tanī pat laikā sagrieziet gabalos ķirbi, nedaudz apcepiet. Atstājiet nedaudz ķirbja, ko pēc tam atsevišķi apcept un pievienot zupai gabaliņos.

KZ-12. Lieciet apcepto ķirbi katliņā, noregulējiet buljona daudzumu. Pielejiet ūdeni, ja nepieciešams, tā lai nosedz ķirbi. Pievienojiet sasmalcinātu ķiploku, kariju, pētersīļus, nedaudz sāls.

KZ-23. Vāriet zem vāka kamēr ķirbis mīksts. Apmēram 20 minūtes. Tad sablenderējiet.

4. Atsevišķi apcepiet rīsus (var necept, bet kādu minūti apcepti rīsi ir garšīgāki), pievienojiet sablenderētajai zupai un vāriet kādas 10 minūtes kamēr gandrīz gatavi.

5. Atsevišķi apcepiet gabaliņos sagrieztu ķirbi un lieciet klāt vārīties, kad rīsi pusgatavi.

KZ-36. Pielejiet saldo krējumu. Izmaisiet, uzvāriet. Tad, kad rīsi un ķirbja gabaliņi gatavi, izslēdziet plīti un atstājiet nedaudz pastāvēt.

7. Tikmēr sajauciet Fitaki sieru ar extra virgin olīveļļu un timiānu (bet var arī ar jebko citu – baziliku, dillēm, ķiploku, sēnēm un tml.)

8. Lejiet zupu bļodiņās vai šķīvjos, pievienojiet siera bumbas un dekorējiet ar čili pārslām vai apceptām ķirbju sēklām vai zaļumiem.

Lai jums labi garšo!

KZ-5

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Zupas ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s