Kuskuss ar malto gaļu

 

Kuskuss-1Vakar sagadīšanās pēc atklāju visātrāko fāstfudu – visātrāk un vieglāk pagatavojamo ēdienu, kas pie tam vēl pretendē uz kārtīga pamatēdiena statusu. Tāpēc šis būs kā ideja nevis precīza recepte. Ja ir tā, ka galīgi nav laika vai galīgi nav spēka, ir ļoti veiksmīgi, ja skapītī stāv kuskuss.

Kuskusam uzlej vārošu ūdeni, lai uzbriest.

Kamēr kuskuss uzsūc sevī ūdeni, uz pannas apcep malto gaļu ar garšvielām, kādas ir. Ieteicams ar asām, jo kuskuss nāk no aso ēdienu reģioniem. Tā var būt čili paprika, karijs, timiāns, sāls, pipari, baziliks, kaltēti diļļu vai pētersīļu kātiņi, vorčestras mērce, tobasco mērce. Viss, kas pieejams. Un, ja ledusskapī burciņā aizķērušies vēl pāris marinēti šampinjoni ar vsiem sīpoliem un marinādi, var pievienot arī tos klāt gaļai. Vai arī tik pat labi – kaltētus tomātus, marinētu papriku, zaļos zirnīšus. Nedaudz šķidruma, lai mazliet tā kā mērces konsistence.

Man liekas, ka visu šo uzrakstīt man aizņēma vairāk laika nekā pagatavot. Viss bija gatavs 10 minūtēs. Un garšoja vienkārši burvīgi. Kuskusu nevajag daudz. Lai gaļa ir tik pat daudz cik kuskuss vai pat nedaudz vairāk. Super! Pati biju pārsteigta par to, cik ātri un labi viss sanāca. Lai jums šis noder kā iedvesma gadījumiem, kad kaut ko vajag ātri, viegli un nopietni.

Šis ieraksts tika publicēts Austrumu virtuve, Cūkgaļa, Liellopu gaļa, Pamatēdieni, Āfrikāņu virtuve ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s