Makaroni ar žāvētu šķiņķi, rukolu un saldo krējumu

Makaroni rukola1Izskatās mazliet pēc krāpšanas. Uzrakstījusi, ka makaroni ar šķiņķi, bet safotogrāfejusi ar kaut kādiem cīsiņiem. Nu jā. Bet ja jums mājās nekā nav, tad paņemiet ledusskapī paši ziniet ko. Un man ledusskapī bija mednieku desiņas. Principā žāvēta gaļa. Vai vismaz garšo tuvu tam. Ja nebūtu, un es būtu pirkusi visas sastāvdaļas, tad noteikti būtu izmantots žāvēts šķiņķis. Bet man šoereiz nācās pirkt tikai saldo krējumu, jo makaroni un desas bija krājumos, un es dāvanā uz 18. novembri no Zilgas saņēmu veselu rukolas pušķi. Starp citu – droši variet taisīt ar desiņām. Ja desiņas ir garšīgas, būs tik pat labi kā ar šķiņķi. Pagatavot ātri, viegli. Garšo lieliski.

Jums vajadzēs:

– makaronus

– žāvētu šķiņķi

– rukolu

– saldu krējumu

– sāli, muskatriekstu

– pasniegšanai rīvētu cieto sieru (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

1. Uzlieciet vārīties ūdeni makaroniem. Pievienojiet sāli. Kad ūdens uzvārījies, beriet iekšā makaronus un vāriet tik ilgi, cik rakstīts uz paciņas. Iesaku tiešām uzņemt laiku, jo nav nekāda pamata ēst pārvārītus makaronus. Ne velti uz paciņām raksta vārīšanās ilgumu, un uz katras paciņas, katram makaronu veidam tas ir savādāks. Kamēr vārās ūdens un makaroni, jums ir atliku likām laika pagatavot mērci. Makaron vārīšana ir ilgākais.

2. Apcepiet pannā nedaudz šķiņķi. Lejiet klāt saldo krējumu, pievienojiet sagrieztu rukolu un uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot karsējiet. Pievienojiet sāli, nedaudz muskatriesta. Un viss. Mērci var ēst jau uzreiz, tiklīdz uzmet pirmo burbuli. Bet jo ilgāk to vāra, jo biezāka tā kļūst. Tāpēc citās itāļu pavārgrāmatās ir rakstīts, ka lēni maisot jāvāra 20 minūtes. Bet var arī mazāk. 5 – 10 minūtes. Skatieties paši kā jums izskatās.

3. Kad makaroni gatavi, nolejiet sietā un pievienojiet mērcei. Visu labi izmaisiet.

Pasniedzot variet pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru.

Ļoti vienkārši un tai pat laikā smalki.

Lai jums labi garšo!

Makaroni rukola2

Šis ieraksts tika publicēts Itāļu virtuve, Makaroni, Pamatēdieni ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Response to Makaroni ar žāvētu šķiņķi, rukolu un saldo krējumu

  1. Liene saka:

    Apraustīju savu biezi noaugušo rukolu un īsti nezināju ko darīt , un māte google man izmeta šo recepti . Nu jau viss pannā burbuļo kā traks un gardi smaržo . Sveicieni no Kandavas un Krētas.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s