Selerijas sakņu remulāde

Selerijas remulade-1Selerijas saķņu kas? Labs jautājums. Spriežot pēc paskaidrojumiem internetā remulāde ir mērce, mērcīte. Bet šo selerijas sakņu remulādi es par mērci nesauktu. Drīzāk pastētei līdzīga masa, ko var uzsmērēt uz maizītes. Bet laikam šis nosaukums selerijas saķņu remulāde, jo selerijas sakne ir sajaukta ar mērci, kas ir remulāde. Lai kā tas viss saucas, ir ļoti garšīgi. Es selerijas sakni bieži izmantoju pie zupām un sautējumiem. Tikai lieta tāda, ka selerijas saknei ir ļoti intensīva garša. Tāpēc, pat izvēloties vismazāko selerijas sakni, es izmantoju parasti tikai pusi. Un otra puse bēdīga apkalst, sažūst un aiziet bojā. Beidzot man izdevās atrast īsti garšīgu pielietojumu (jo vienkārši selerijas salātus ēst es arī neesmu ar mieru). Visas pārējās remulādei nepieciešamās sastāvdaļas parasti vai ļoti bieži ir mājās, tāpēc pagatavot to ļoti vienkārši. Un sanāk veselīgs un garšīgs ikdienas vai svētku ēdiens, ko var izmantot uz gaļas vai tomātu sviestmaizēm sviesta vietā.

Jums vajadzēs:

– selerijas sakni

– 1 tējkaroti sinepju

– 1 ēdamkaroti sarkanvīna etiķa (es aizvietoju ar 1 tējkaroti mango etiķa + 1 tējkaroti balzamiko etiķa, jo šie bija mājās; es negāju speciāli pirkt sarkanvīna etiķi)

– 1 ēdamkaroti citrona sulas

– 1 ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu

– 1 ēdamkaroti sasmalcinātu marinētu gurķu (es izmantoju gurķus no latgales salātiem)

– sāli, svaigi maltus melnos piparus

– pusglāzi majonēzes

Pagatavošana

1. Sarīvējiet nomizotu selerijas sakni. Vai sasmalciniet blenderī. Sajauciet ar nedaudz citronu sulas, lai nenomelnē.

2. Sagatavojiet mērci. Šī laikam ir tā remulāde. Sajauciet sinepes, etiķi, citrona sulu, pētersīļus un gurķus. Pievienojiet majonēzi. Šis ir ļoti ļoti garšīgi. Šādu mērci mierīgi var izmantot pie dažādiem zaļajiem lapu un dārzeņu salātiem. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.

3. Iejauciet mērcē selerijas sakni. Voila! (tā kā šī ir franču recepte, es drīkstu izteikties franciski). Gatavs!

Pasniedziet ar rudzu maizi. Vai savādāk. Var pildīt ķiršu tomātiņus. Var izmantot sviesta vietā gaļas, desu, vai siera sviestmaizēm.

Pētersīļu vietā var izmantot citus zaļumus.

Lai jums labi garšo!

Selerijas remulade-2

2.

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Franču virtuve, Sviestmaizes, Uzkodas ar birkām , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Response to Selerijas sakņu remulāde

  1. Atpakaļ ziņojums: Selerijas pastēte ar remulādes mērci | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s