Kabaču pankūkas jeb cukini friteri

Kabacu pankukas-2Ja man būtu cukini, šie būtu cukini friteri, jo recepte aizgūta no grieķiem un grieķiem tie bija konkrēti cukini friteri. Bet es aizvietoju cukini ar kabačiem un nosaucu latviski par kabaču pankūkām. Pankūkas vai friteri atšķirība ir tikai nosaukumā – atkarīgs no tā kā jūs gribat pasniegt. Bet pagatavošanas metode klasiskā – uzjauc mīkliņu uz pannas sacep un pasniedz. Ja jums šogad bijusi laba kabaču raža, lūk vēl viens kabaču ēdiens dažādībai. Un jāpiebilst, ka sastāvdaļas nedaudz atšķiras no klasiskajām pankūkām.

Jums vajadzēs:

Kabacu pankukas-1– kabačus

rīvmaizi

– nelielu sīpolu

– feta sieru (protams, ka feta, jo recepte tak grieķu; bet ja gribat latviskot, variet eksperimentālā kārtā pievienot nedaudz sarīvētu parasto dzelteno pusmīksto – Holandes, Krievijas)

– olas

– pētersīļus

– sāli, piparus

– eļļu cepšanai

Pagatavošana:

1. Sarīvējiet kabaci, ielieciet sietā. Sietu uzlieciet uz kādas bļodas vai katliņa. Uzberiet rīvētajiem kabačiem (vai cukini) sāli un atstājiet lai notek šķidrums (kabaču sula). Šādi atstāt var uz stundu, divām.

2. Kad kabači notecējuši, izspiediet ar rokām vēl pēdējo sulu un sajauciet ar sasmalcinātu sīpolu, sarīvētu vai saspaidītu feta sieru, rīvmaizi, sasmalcinātiem pētersīļiem un olām. Pievienojiet svaigi maltus melnos piparus. Ar sāli ļoti uzmanīgi. Var vairs nepievienot, jo kabači jau ir sasālīti, lai labāk atdalās sula, kam bija jānotek un feta siers pats par sevi ir sāļš. Es šim tagad varu pievērst īpašu uzmanību, jo pašai sanāca nedaudz pārsālīt. Laikam esmu iemīlējusies (kāds pārsteigums!). Tagad jūs saprotat – ja vēl joprojām paši negatavojat, tad steidzami tas jāsāk darīt, jo ar sāli var pārbaudīt savas jūtas. Masai jābūt samērā stingrai. Ja izskatās par šķidru, pievienojiet vēl nedaudz rīvmaizi.

3. Uzkarsējiet pannā eļļu. Ar karoti lieciet uz pannas plācenīšus, apcepiet no 1 puses apmēram minūti, grieziet otrādi, apcepiet no otras puses. Nu, kā klasiskās pankūkas, jūs jau ziniet. Un tad lieciet uz papīra dvieļiem, lai uzsūc lieko eļļu.

Pasniedzot variet pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Lai jums labi garšo!

Kabacu pankukas-3

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Grieķu virtuve, Pamatēdieni, Uzkodas ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

3 Responses to Kabaču pankūkas jeb cukini friteri

  1. Atpakaļ ziņojums: Rīvmaize | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

  2. Ainārs saka:

    Rīvmaizes vietā lieku zirņu miltus.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s