Pildīti kabači – ar prosu, sieru un dārzeņiem

Prosa-11Par šo man ir tik daudz ko teikt, ka nezinu pat no kura gala lai sāk. Prosa ir putnu barība, ar prosu visi bērnībā cāļus baro. Jā, starp citu, kad es biju maziņa, es arī cāļus ar prosu baroju. Bet, kas visbriesmīgākais – prosa ir vienīgais ēdiens, ko es skolā neēdu (ananāsus mums neviens nepiedāvāja, tā ir otra lieta, ko es neēdu – tagad sanāk vienīgā). Bet es, protams, neatceros kāpēc es skolā prosu neēdu. Vai tāpēc, ka tā bija neglīta putra, vai tāpēc, ka pagaršoju un uz mani neatstāja labu iespaidu. Bet tā kā “Omas” dāvanu komplektā man bija arī prosas iepakojums, es nolēmu ieskatīties savām bailēm acīs un izmēģināt. Domāju, vismaz pārbaudīšu kāpēc es skolā šo neēdu. Bet izrādījās….. Es, pirmkārt, pagaršoju pašu putru. Ar sviestu bija tīri garšīga. Es būtu izēdusi visu bļodiņu, bet laicīgi apstājos, jo man bija paredzēta cita recepte. Un pildīti kabači ar prosu, sieru un dārzeņiem vispār garšo tā, ka grūti iedomāties kaut ko garšīgāku. Tas ir mans pēdējā laika vislielākais pārsteigums. Un garšoja ne tikai man, bet arī uz ēdienu diezgan izvēlīgiem cilvēkiem. Un, kas pats dīvainākais, garšoja arī manam kaķim. Kaut gan no gaļas tur nav ne miņas. Šī ir franču recepte. Bet atkal viena no tām, kas tik pat labi varētu būt latviešu, jo visi produkti brīvi pieejami pie mums. Noteikti iesaku izmēģināt. Un ar šo putru var pildīt ne tikai kabačus, bet var pildīt arī cukini, vai jebkuru citu dārzeni ko var pildīt. Domāju, ka arī tomātos būtu labi.

Jums vajadzēs:

Prosa-2– prosu (es bekapam paņēmu arī rīsus, domāju, ka visādam gadījumam uztaisīšu arī ar rīsiem, ja nu prosa man nepatiks, bet tomēr izlēmu taisīt tikai ar prosu, un iznāca ideāli)

– kabaci

– tomātus

– papriku

– sarkano (vai parasto) sīpolu

– pāris ķiploka daiviņas

– timiānu

– baziliku

– pētersīļus

– feta sieru (Fitaki vai tml. – katram ražotājam par kādu burtu nosaukums var atšķirties)

– parasto puscieto sieru (Holandes, Krievijas, Čedaras) vai parmezāna tipa cieto sieru

– sāli

Pagatavošana:

1. Uzvāriet prosas putru. 1 glāze prosas, 2 glāzes ūdens, nedaudz sāls, nedaudz cukura. Un uz lēnas uguns vāriet apmēram 15 – 20 minūtes. Kamēr uzsūcas ūdens. Laiku pa laikam pamaisiet, lai nepiedeg. Kad putra gatava, pievienojiet sviestu, izmaisiet un ļaujiet pastāvēt zem vāka kādu laiciņu.

Prosa-42. Ieslēdziet plīti, lai uzsilst. Tad sagrieziet ripās kabaci, izņemiet sēklas. Un es kabaci uz pannas apcepu, lai zeltainākas maliņas. Variet to nedarīt. Tad kabaču ripas salieciet uz cepamplāts, lai pēc tam variet pildīt ar gatavo masu.

3. Apcepiet pannā sīpolu, nedaudz timiāna (es izmantoju kaltētu), pievienojiet ķiploku, pacepiet vēl pusminūti, pievienojiet papriku, tomātus un nedaudz sagrieztu kabaci. Apsāliet un pacepiet apmēram 7 minūtes.

4. Pievienojiet prosas putru, rīvēto fetas sieru, dzelteno sieru, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, baziliku (svaigu vai kaltētu). Visu izmaisiet un pildiet sagatavotos kabačus.

Prosa-7Prosa-8Prosa-95. Šaujiet iekšā uzkarsētajā cepeškrāsnī un cepiet apmēram 45 minūtes – kamēr kabaču miziņa paliek mīksta.

Lai Jums labi garšo!!!

Mums veselas porcijas bija par lielu, tāpēc griezām uz pusēm. Ļoti ļoti ļoti garšīgi.

Prosa-10Prosa-12

Prosa-5Prosa-6Prosa-3

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Franču virtuve, Pamatēdieni, Putra ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Pildīti kabači – ar prosu, sieru un dārzeņiem

  1. deiliko2 saka:

    Par punktu Nr. 2. Es tomēr iesaku noteikti apcept kabaci pirms pildīšanas. Izmēģināju arī neapceptu un tas izrādījās daudz sliktāk.

  2. Anonīms saka:

    Cik skaista prosa (laikam izklausās jocīgi 😀 ) Turpmāk veikalos meklēšu tikai Omas prosu.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s