Rīvmaize

Rivmaize-5Ārkārtīgi garšīgā mīkstā svaigā baltmaize no lielveikaliem ārkārtīgi skaisti sakalst, ja to nepaspēj vienas dienas laikā apēst. Bet nevajag vilties un mest ārā. Viņa ļoti labi lūst, drūp, un viņu ļoti labi var samalt un pārtaisīt par rīvmaizi. Pēc tam var izmantot visur, kur nepieciešams. Piemēram, var pievienot kotlešu masai – maltajai gaļai. Var pievienot kabaču pankūkām. Tas man tagad ir sarakstā, ko gatavot. Tās arī nebūs parastās kabaču pankūkas, bet pēc grieķu cukini plācenīšu receptes. “Coming soon” – drīz būs.

Ja gribat uztaisīt mājas rīvmaizi, bet nav sakaltušas maizes, variet cepeškrāsnī izkaltēt (apgrauzdēt?) parastu maizi. Pietiek ar vislētāko un to, ko tirgo iepakojuma maisiņos.

Un to pašu var darīt ar kaltētu rupjmaizi. No rupjmaizes (rudzu) rīvmaizes var pēc tam taisīt rupjmaizes kārtojumus ar dzērvenēm un putukrējumu. Nu, vai arī savādāk. Tās jau ir detaļas un cita tēma.

Rivmaize-1Rivmaize-2Rivmaize-4

Šis ieraksts tika publicēts Maize, Praktiski padomi ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

3 Responses to Rīvmaize

  1. Atpakaļ ziņojums: Kabaču pankūkas jeb cukini friteri | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

  2. Atpakaļ ziņojums: Gaļas bumbiņas tomātu mērcē | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

  3. Atpakaļ ziņojums: Kotletes krējuma mērcē ar upeņu želeju | Kristīnes garšīgo ēdienu receptes

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s