Kūpinātu reņģu pastēte

Ren-6Kūpinātas reņģes ir gandrīz vai manas mīļākās zivis. Beidzot mūsmājās atkal zivju diena. Savādāk biju aizrāvusies ar dažādiem dārzeņiem un piemirsusi par zivīm kopš zvejnieksvētkiem. Bet kad tas jau bija! Jūlija vidū. Kūpinātas reņģes parasti visi ēd kā pamatēdienu. Vienkārši. Un tas arī ir vislabākais. Bet, ja parasta reņģu ēšana ir apnikusi, un ir reizes, kad negribas ķēpāt rokas, tad laicīgi var pagatavot pastēsti un šādas reņģmaizītes. Var variēt ar garšvielām. Kaut gan man negribētos īpaši pārmākt reņģu dabisko garšu. Man pamatā ir tikai reņģes + sviestā apcepts puravs + olīveļļa. Viss sajaukts pastētes konsistencē. Man ir mājas variants, bet var grezni pasniegt uz mazām ballīšu sviestmaizītēm. Būs garšīgi un nedārgi. Puskilograms reņģu maksā ap 80 santīmu. Ballītē var greznot ar citrona piektdaļ-, septītdaļ- šķēlīti. Vai ar dilles gabaliņu, vai ar lokiem vai šo pašu puravu.

Ren-1Ren-2Ren-3Ren-4Ren-5

Mana augstdzimusī dzīvokļa biedrene spēj novērtēt labu mantu

Mana augstdzimusī dzīvokļa biedrene spēj novērtēt labu mantu

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Latviešu virtuve, Sviestmaizes, Uzkodas, Zivis ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s