Gurķu salāti ar sinepēm

Gurki ar sinepemJa jums ir daudz daudz gurķu un gribas padarīt mazliet daudzveidīgāku ierasto gurķu ēdienkarti, tad te lūk vēl viens gurķu salātu variants. Var ēst kā pamatēdienu. Nu, tagad vasarā, ja negribas neko sātīgu un gribas tikai uzkost kaut ko vieglu. Un ļoti labi būtu kā piedeva pie gaļas. Vai arī, ja pavisam pilna un kārtīga porcija, tad pie gaļas un kartupeļiem.

Jums vajadzēs:

– gurķus

– pētersīļus

– sinepes

– olīveļļu

– sāli

Pagatavošana:

1. Sagrieziet gurķus. Ja ir cieta un nepatīkama miziņa, tad iepriekš nomizojiet. Sagrieziet pētersīļu lapiņas. Sajauciet kopā, pievienojiet pēc garšas sāli.

2. Sajauciet olīveļļu ar sinepēm. Sinepes ņemiet atkarībā no stipruma. Ja maigās, tad tējakroti, ja stiprās, tad pusi vai trešdaļu tējkarotes. Proporcionāli apmēram uz 2-3 ēdamkarotēm olīveļļas.

3. Uzlejiet mērci gurķiem, izmaisiet un “voila!” – gatavs. Garšīgi un mazliet savādāk nekā ikdienā.

Un, starp citu, ja gurķus dikti sasmalcina un visu uztaisa kā salsu (mērci), tad šo var izmantot kā mērci desiņām, karbonādēm vai šašlikam. Var likt uz gaļas sviestmaizēm.

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Dārzeņu ēdieni, Salāti ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s