Vista ar baziliku un citronu

Vista-7Ja man vienkārši jāpasaka, ka šodien vakariņās vista ar rīsiem, tas izklausās diezgan nu tā. Garlaicīgi. Toties īsi un skaidri. Bet, ja man jāpasaka kā viss ir pa īstam – vista ar baziliku, lokiem un citronu un rīsi ar spinātiem, baziliku, lokiem, tomātiem un kazas sieru… Uz beigām jau vispār neviens vairs neatceras, kāds bija jautājums. Pie tam – tik daudz nosaukumu un sastāvdaļu, bet – ak, kāds pārsteigums! (arī man pašai) – šo ir ļoti viegli un ļoti ātri pagatavot. 20 minūtes. Bet garšo kā pie visizsmalcinātākās itāļu namamātes. Ļoti garšīgi. Kāpēc pie itāļu? Jo pamatā šī ir itāļu recepte. Bet atkal jau man gribas teikt, ka tik pat labi varētu būt arī latviešu. Visas sastāvdaļas ir brīvi pieejamas, lielākā daļa aug dārzos. Nu jā, bet cik tad te ir līdz Itālijai? Ja labi grib, var ar kājām aiziet. Starp citu, piedevas – rīsus ar visām piedevām, var ēst arī kā atsevišķu pamatēdienu bez gaļas. Var ņemt līdzi uz darbu. Var uzvārīt mājās rīsus un visas sastāvdaļas paņemt līdzi uz dārza svētkiem. Tur atliks tikai sajaukt salātu sastāvdaļas kopā. Bet vistu varēs uzcept uz grila nevis uz pannas. Sanāks diezgan smalks pikniks. Vēl joprojām ir vasara.

Jums vajadzēs:

Vista-2– vistas fileju (var arī vistas kājas)

– rīsus

– baziliku

– lokus

– spinātus (bet var aizvietot ar kaut ko citu zaļu, piemēram, kaut vai ķīnas kāpostu, ja spināti ir deficīts)

– tomātus

– kazas sieru

– citronu

– olīveļļu – gan cepamo, gan extra virgin salātiem

– sāli piparus

Pagatavošana:

1. Iemarinējiet vistu. Es saku iemarinējiet, bet viņa nav jātur marinādē. Vienkārši sajauciet pusglāzi sakapāta bazilika ar pusglāzi sakapātu loku. Pievienojiet citrona sulu, cepamo olīveļļu un sāli. Ar šo maisījumu iesmērējiet vistu. Kā jau es teicu, var cept uzreiz, bet var arī paturēt kādas 20 minūtes, ja ir vēlēšanās.

Vista-32. Uzvāriet rīsus. Ja ir uz paciņas norādījumi, vāriet kā teikts. Ja nav norādījumu, ņemiet 1 glāzi rīsu, 2 glāzes ūdens, pievienojiet nedaudz sāli, uzvāriet. Kad sāk vārīties, nogrieziet pavisam mazu liesmiņu. Tiešām pavisam mazu, un zem vāka sutiniet (vāriet) rīsus kamēr gatavi. Kamēr ūdens uzsūkts. Apmēram 10 minūtes. Uz beigām laiku pa laikam variet pairdināt ar dakšiņu. Skatieties arī, lai nesadeg. Pārāk ilgi bez uzraudzības neatstājiet. Kad rīsi gatavi, atdzesējiet un uzirdiniet ar dakšu.

3. Pagatavojiet salātus. Sajauciet rīsus ar spinātiem baziliku, lokiem, tomātiem. Mazliet apsāliet, appiparojiet, pārlejiet ar citrona sulu, extra virgin olīveļļu. Izmaisiet un pa virsu uzberiet vai uzlieciet kazas sieru. Skatoties kāds jums ir kazas siers. Var būt griežams, var būt drupināms.

Vista-44. Izcepiet vistu. Ja cepat filejas, nepārsausiniet. Filejas var cept veselas, var iepriekš sagriezt plānākās šķēlēs. Sākumā uzkarsējiet pannu un tad tikai lieciet virsū vistu. No katras puses apmēram 5 minūtes. Laiks ir nosacīts. Jāskatās, cik plānas jūsu filejas ir un cik karsta panna. Galvenais neatstājiet ilgi, jo tad būs sausa. Vistas cepiet ar visiem zaļumiem. Nav iepriekš jātīra nost baziliks un loki.

5. Pasniedzot mazliet uzspiediet citrona sulu un mazliet pārlejiet ar extra virgin olīveļļu. Ļoti ļoti garšīgi.

Lai Jums labi garšo!

Vista-5

Šis ieraksts tika publicēts Itāļu virtuve, Pamatēdieni, Salāti, Vista ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Response to Vista ar baziliku un citronu

  1. Anonīms saka:

    iedvesmoji :))

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s