Gaileņu mērce

G-3Es esmu vairāk no tiem, kas izmanto produktus, kamēr tie ir pieejami dabīgā veidā. Es īpaši neko nesaldēju, skābenes burkās nelieku, jo tas mani līdz galam nepārliecina. Toties sēņu laikā sēnes ēdu ar vislielāko prieku. Un jums arī iesaku! Jo, kas gan Latvijas vasarā var būt tradicionālāks par gaileņu mērci? Tik viegli un ātri pagatavot. Nav pat jādomā līdzi. Un tik ļoti garšīgi!

Jums vajadzēs:

– gailenes

– dilles, diļļu kātus

– saldo krējumu

– sāli, piparus

– piedevām – vārītus vai ceptus kartupeļus.

Pagatavošana:

1. Uzlieciet vārīties kartupeļus.

2. Kamēr vārās kartupeļi, pannā apcepiet gailenes. Apsāliet, lai ūdens labāk izdalās. Ja viss ir ļoti sauss, sēnes jau izkaltušas, pievienojiet mazlietiņ ūdeni un pielieciet diļļu kātus.

G-13. Pēc kādām 10 minūtēm pielejiet saldo krējumu. Pievienojiet nedaudz piparus un uz lēnas uguns vāriet vēl apmēram 10 minūtes. Kamēr saldais krējums nedaudz sabiezē līdz mērces konsistencei. Pagaršojiet, vai neprasās vēl sāls un pipari. Saldā krējuma mērcēm vienmēr var pievienot mazlietiņ muskatriestu.

G-24. Un būtībā tas arī viss. Pasniedziet ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem. Ja gribat visu padarīt vēl pamatīgāku, tad šim visam klāt arī var pasniegt ceptu gaļu – karbonādes šķēles, kotletes vai vienkārši apceptu cauraugušu žāvētu krūtiņu šķēlēs. Pasniedzot izdekorējiet ar dillēm, rozmarīnu vai timiānu (gan rozmarīns, gan timiāns garšo pēc meža, tāpēc ir tieši laikā).

Lai jums labi garšo!

G-5G-4

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Latviešu virtuve, Pamatēdieni, Sēnes ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s