Gaileņu zupa ar zirņiem

Gaileņu zupa-4Te īsti nevar saprast, vai tā ir gaileņu zupa ar zirņiem vai zirņu zupa ar gailenēm. Man šobrīd gaileņu zupa ar zirņiem izklausās pārliecinošāk. Jā, un es arī sākumā neticēju šai kombinācijai. Bet viņa izrādījās absolūti garšīga, smalka un fantastiska. Es šo taisu jau otro reizi, tātad kā zinātāja. Pirmajā reizē man tā bija krēmzupa. Bet šoreiz normāla standarta zupa ar struktūru. Nav obligāti gailenes ar zirņiem. Var izmantot arī citas sēnes un lēcas. Ziemā kaut vai šampinjoni + lēcas (vai zirņi). Šķeltie zirņi (dzeltenie) paši par sevi zupu padara biezu un tumīgu, tas ir pluss. Un, ja zupa stāv ilgāk nekā vienu dienu, tad kļūst arvien biezāka un tad viņu var atšķaidīt ar ūdeni. Tiešām viegli pagatavot un tiešām ļoti garšīgi!

Jums vajadzēs:

Gailenu zupa-1– 3 glāzes gaileņu

– 2 glāzes dzelteno zirņu (šķelto zirņu)

– 1 sīpolu

– 1 tomātu

– timiānu

– sāli, piparus

– dilles

– saldo krējumu (vai extra virgin olīveļļu) servēšanai

– sviestu sēņu apcepšanai (pēc vēlēšanās, var iztikt ar parasto eļļu)

Pagatavošana

1. Katliņā apcepiet sagrieztu sīpolu un 2 glāzes gaileņu. Paralēli blakus uz pannas apcepiet atlikušo glāzi gaileņu. Var apcept vienkārši eļļā. Var pievienot sviestu labākai garšai. Katliņā, kad gailenes ar sīpoliem nedaudz apcepušās, pievienojiet sagrieztu tomātu, sāli, piparus, timinānu un pasautējiet apmēram 15 minūtes.

Gailenu zupa-2Gailenu zupa-32. Kad sēnes uz pannas smuki apcepušās zeltainas, nogrieziet uguni un lai mazliet pastāv. Katliņā pielejiet ūdeni diezgan daudz apmēram 8 – 10 glāzes uz šo sēņu un zirņu proporciju. Uzvāriet un sablenderējiet. Šo es sablenderēju, jo vārīts sīpols ir “nē”. Es nezinu īsti nevienu, kam garšo vārīta sīpola gabaliņi. Tāpēc šīs sēnes ar sīpoliem un tomātu sablenderēju. Jūs variet šo izlaist,  ja jums vārīti sīpoli ir ok.

3. Lieciet atpakaļ uz uguns sablenderēto buljonu. Pievienojiet no pannas apceptās sēnes, 2 glāzes noskalotu zirņu. Ja ir, variet pievienot zupai kādu diļļu kātu. Un uz lēnas uguns vāriet 30 – 40 minūtes. Uz beigām pēc garšas pievienojiet sāli.

4. Kad zupa gatava, atļaujiet tai vēl 15 minūtes pastāvēt.

5. Servējot pievienojiet saldo krējumu vai extra virgin olīveļļu un sasmalcinātas dilles. Ja gribiet, garšai variet dekorēt ar sviestā saceptām nevārītām sēnēm.

Lai jums labi garšo!

Gailenu zupa-5Gaileņu zupa-6

Šis ieraksts tika publicēts Bez gaļas, Latviešu virtuve, Sēnes, Zupas ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Response to Gaileņu zupa ar zirņiem

  1. Diāna saka:

    Paldies, tieši to es meklēju-vai sēnes ar lēcām der. Pirms vairākiem gadiem biju gatavojusi sēnes ar šķeltajiem zirņiem- bija dikti garšīgi, bet recepti nebiju saglabājusi. Bērnībā neēdu sīpolus vispār, taču nu ēdu arī vārītus zupā😹

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s