Omlete ar kabačiem un bekonu

Kabacu omlete-2Laikam tas īstenībā ir olu kultenis ar kabačiem un vītinātu bekonu. Omlete man vienmēr liekas ir tā apaļā vai viendabīgā, kas iskatās kā pica, un ko var griezt porciju gabalos kā pīrāgu. Bet nav nozīmes nosaukumam. Olas ar kabačiem un bekonu ir brīnišķīgas vasaras brīvdienu brokastis. Un es vēl latviešu gaumē esmu pievienojusi klāt dilles. Kad es draudzējos ar skotu, viņš mani pārliecināja par to, ka latvieši visiem ēdieniem vienmēr pievieno dilles (es to nebiju pati ievērojusi). Bet visur, kur mēs gājām ēst, viņš jau bija iemācījies pasūtot pievienot frāzi “bez dill”. Un šo īpatnību vienmēr uzsvēra visiem saviem ārzemju draugiem. Pats galvenais, kas viņu satrieca, bija tas, ka viņam vienā ēstuvē pasniedza ceptas olas (tā arī bija omlete) ar dillēm. Viņš, kā kārtīgs brits (konservatīvs), bija satriekts un atteicās ēst. Tāpēc, ja piedāvājat šo kādiem ārzemniekiem, pārjautājiet par dillēm. Visādam gadījumam. Bet, ja esat kārīgi latvieši, tad veseli ēduši – ar dillēm, bez dillēm. Kā labpatīk.

Jums vajadzēs:

kabacu omlete-1– kabačus

– bekonu (žāvētu krūtiņu vai desu)

– dilles

– olas

– eļļu un sāli

Pagatavošana:

1. Apcepiet pannā kabačus, bekonu un dilles.

2. Kad kabači un bekons apcepušies, zeltaini, noņemiet pannu no uguns, uzsitiet virsū olas. No uguns pannu iesaku noņemt, lai samazinās karstums un olas uzreiz ātrumā nepārcepas un nepārkalst. Tad uzkaisiet olām sāli un lieciet atpakaļ uz pannas, ātri izmaisiet un ņemiet nost no uguns. Tā kā viss ēdiens – kabači, gaļa – vēl ir pavisam karsts, tad olas turpinās recēt arī jau noņemtas no uguns un uzliktas uz šķīvja. Tāpēc, lai olas būtu garšīgas, svarīgi ir viņas nepārcept un nepārkaltēt.

Izklausās smieklīgi filozofēt par olu cepšanu, jo kas gan var būt vienkāršāks, kā uzcept olu. Bet Džūlijas Čaildas grāmatā ir vesela sadaļa par to, kā pareizi cept un vārīt olas. Un, kad es to izlasīju, tad sapratu, ka šīs sīkās nianses ir tiešām svarīgas. Un daudziem jau viņas liekas pašas par sevi saprotamas, bet iesācējiem ļoti svarīgi ir izstāstīt tādus sīkumus.

3. Pasniedziet sev un saviem mīļajiem, un lai jums labi iesācies rīts un jaukas brīvdienas!

Kā variants – variet olas arī neizmaisīt, bet vienkārši uzsist pa virsu dārzeņiem un gaļai un tā arī atstāt.

Kabacu omlete-3

Šis ieraksts tika publicēts Brokastis, Latviešu virtuve ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s