Jaunie kartupeļi ar malto gaļu un dillēm

Jaunie karfeli ar malto galuKad es esmu skrienoša un ārkārtīgi aizņemta (jā, dažreiz gadās!), tad grūtākais ir atrast laiku nevis ēdiena pagatavošanai, bet izdomāšanai – ko pagatavot. Nu un šoreiz man ātri, ātri ienāca prātā viens no visvienkāršākajiem un viens no visgaršīgākajiem ēdieniem – vārīti jaunie kartupeļi (pirmo reizi šogad) ar malto gaļu. Varētu to saukt arī par maltās gaļas mērci, bet  man šoreiz diezgan bieza tā mērce, tāpēc lai paliek, ka vienkārši ar malto gaļu. Grašvielas maltajai gaļai var izmanot jebkādas, kas ir pieejamas garšvielu plauktā. Kaut vai tikai sāls un pipari. Vienalga garšīgi. Man te šoreiz ir vairāk un pikantāk.

Jums vajadzēs:

– jaunos kartupeļus

– malto gaļu

– garšvielas (te var apcept sīpolu, ķiploku, ko pievienot maltajai gaļai, sāli, svaigi maltus melnos piparus, ķimenes, papriku, čili, majorānu, seleriju, timiānu, kariju, diļļu kātus, oregāno, lauru lapu….)

– skābo vai saldo krējumu (labi garšo ar jebkuru no krējumiem; es parasti biežāk izmantoju saldo, bet šoreiz ir skābais)

Pagatavošana:

1. Lieciet vārīties kartupeļus. Es jaunos kartupeļus vienmēr vāru ar mizu, un ēdu arī ar mizu, ja miza ir skaista, bez defektiem. Ja jums tas nepatīk, tad nokasiet miziņu un vāriet bez.

2. Pa to laiku, kamēr vārās kartupeļi, apcepiet pannā malto gaļu (ja liksiet klāt sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, tad tos pirms gaļas apcepiet kamēr zeltaini; un ķiplokus pavisam īsu brīdi, lai nesadeg, nepaliek brūni, jo tad būs rūgti). Pievienojiet gaļai jums pieejamās garšvielas.

3. Kad gaļa apcepusies zeltaina, pievienojiet krējumu un uz mazas uguns zem vāka pavāriet/pasautējiet 5 – 10 minūtes, lai garšas savelkas. Ja izmantojat skābo krējumu un izskatās par biezu, pielejiet nedaudz ūdeni un visu labi izmaisiet. Ja negribat krējumu, tad var šo mērci taisīt ar buljonu. Vai nu pievienojiet no saldētavas izņemto buljona glāzīti (ok, var arī kubiņu), vai arī vienkārši pielejiet nedaudz ūdeni. Ja būs daudz garšvielu (varbūt arī rīvēti burkāni) un ne pārāk daudz ūdens, tad tas tā pat iegūs buljona garšu.

Lūk, kārtīgas sātīgas pusdienas, kuras var ātri, bez piepūles un domāšanas pagatavot. Un ir ļoti garšīgas.

Pasniedzot pārkaisiet ar sāli, ja nepieciešams, dillēm un čili pārslām. Vai ar pētersīļiem. Lai Jums labi garšo!

Pagatavošana

Šis ieraksts tika publicēts Cūkgaļa, Latviešu virtuve, Liellopu gaļa, Pamatēdieni ar birkām , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s