“Panna cotta” – krējuma deserts un persiki balzāmetiķī

Panna cotta-1Šis ir divi vienā. Katru var pasniegt atsevišķi, bet var arī kopā. Savienojums burvīgs. Viegls, absolūti garšīgs un arī ļoti viegli pagatavojams deserts. Ticiet man. Un es neesmu nekāda lielā desertu mīlētāja. Es pat pieļauju, ka šajā lapā šis ir pirmais deserts, kas tiek publicēts. Vecajā blogā pāris (bet ne vairāk) ir bijuši. Lielākais sarežģījums, ja to tā var nosaukt, deserts ir jāpatur ledusskapī pāris stundas. Bet es viņu pagatavoju uzreiz jau kamēr sēdējām virtuvē un sarunājāmies nevis laicīgi un jau iepriekš. Tas nozīmē, ka nav nekā sarežģīta un nav nemaz tik ilgi jādzesē. Varbūt pietiek pat ar stundu, pusotru.

PERSIKI BALZĀMETIĶĪ

Jums vajadzēs:

– persikus

– pūdercukuru

– nedaudz rīvētas apelsīna miziņas

– apelsīna sulu

– balzāmetiķi

Pagatavošana:

Sagrieziet persikus daiviņās vai kubiņos, pārkaisiet ar pūdercukuru, uzrīvējiet apelsīna miziņu, pārlejiet ar apelsīna sulu un balzāmetiķi (balzamiko). Proporcijas uz aci. Uz pilnu šķīvi persika daiviņu apmēram 3 ēdamkarotes pūdercukura, 1 tējkarote apelsīna mizas, sula no puses apelsīna, 3-5 ēdamkarotes balzāmetiķa. Visu izmaisiet uzmanīgi un lieciet ledusskapī savilkties uz 1- 2 stundām.

Šo var pasniegt tā, ka uz persikiem liek saldējumu vai ar vaniļas cukuru saputotu putukrējumu.

Persiku vietā var izmantot zemenes. Arī būs ļoti labi.

KRĒJUMA DESERTS “PANNA COTTA”

Šis būs ar proporcijām, lai ziniet, cik porcijas sanāk.

Jums vajadzēs:

– 250 g saldo krējumu

– 2 ēdamkarotes želejas cukura (Dansukkeram ir tāds speciāls želejas cukurs)

– 2 tējkarotes vaniļas cukura

– naža galiņš kanēļa

– 2 ēdamkarotes melnā balzāma (vai ruma) – bet šis pēc vēlēšanās. Pēc manām domām, ar balzāmu – ir ļoti labi. Ļoti garšīgi. Es nezinu, gaumes lieta, bet varbūt pat labāk nekā bez.

– piparmētras lapiņa rotāšanai

No šī daudzuma sanāk 3 porcijas, ja porciju trauciņiem izmanto mazās espresso krūzītes. Mums bija 2 katliņi. Viens bez balzāma, otrs ar balzāmu. Tad kopā sanāca 6 porcijas.

Pagatavošana:

1. Lieciet katliņā uz lēnas uguns vārīties saldo krējumu. Pievienojiet 2 ēdamkarotes želejas cukuru, 2 tējkarotes vaniļas cukuru, mazmazlietiņ kanēli, un, ja gribiet balzāmu.

2. Kad saldais krējums sāk vārīties, maisot uz ļoti lēnas uguns pavāriet 3 – 5 minūtes. Tad lejiet porciju trauciņos. Man ir tāds plāns iegādāties zemas plastmasas glāzītes ar nedaudz platāku augšu kā apakšu. Tā varētu būt skaista forma. Salejiet porciju trauciņos un lieciet ledusskapī uz pāris stundām, lai atdziest un sastingst.

3. Pirms pasniegšanas trauciņu iemērciet karstā ūdenī, lai atkūst no malām un gāziet riņķī uz servējamā šķīvja.

Ļoti garšīgi ar šiem balzāmetiķī marinētajiem persikiem. Tik pat labi tās varētu būt arī zemenes.

Ja jums nav porciju trauciņu vai baidāties, ka nesanāks forma, tad variet pildīt kaut vai sulas glāzēs vai krūzēs. Tad pavisam nepilnas – 3 – 5 cm no apakšas. Un variet pasniegt uzreiz ar visu krūzi. Neko ārā negāziet. Pa virsu uzlieciet kādu mērci vai šos pašus persikus, bet tad labāk kubiciņus nevis daiviņas. Un var ēst šo panna cottu ar karotīti no glāzes vai krūzes.

Ja nav želejas cukura, tad var saldo krējumu jaukt ar želatīnu. Bet tas man liekas par sarežģītu. Ja jātaisa ar želatīnu, tad es šo nemaz netaisītu, bet taisītu kādu citu desertu. Bet ar želejas cukuru – ideāli un ļoti vienkārši.

Panna Cotta ar balzāmu un zemenes balzāmetiķī

Panna Cotta ar balzāmu un zemenes balzāmetiķī

 

želejas cukurs + vaniļas cukurs

želejas cukurs + vaniļas cukurs

Šis ieraksts tika publicēts Deserti, Itāļu virtuve ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s