Pikantā vista ar čili un kariju

Vista ar cili un kariju

Šīs ir ļoti ātrās pusdienas vai vakariņas. Apmēram 20 minūtes un viss gatavs. Man ļoti veicas, ka mani draugi man ir sadāvinājuši visādas garšvielas. Elīna no Turcijas atveda kariju, safrānu un vēl kaudzi visādu garšvielu. Inese dzimšanas dienā uzdāvināja etiķus no Vom Fass. Tā nu man pilna māja ar garšvielām, ko izmantoju šī ēdiena pagatavošanai. Bet varu derēt, ka daudziem no jums mājās ir karijs un asais čili pulveris. Tās šoreiz ir pašas svarīgākās garšvielas. Pārējo visu piepērkam klāt. Tiešām garšīgi. Un tiešām viegli pagatavot. Un ātri.

Jums vajadzēs:

– vistas fileju

– citrona sulu (es izmantoju Ineses dāvināto citronu etiķi)

– čili pulveri (lieciet, cik asu gribiet – bet es ieteiktuvismaz 1 tējkaroti; pati lieku uz 3 vistas filejām apmēram ēdamkaroti)

– karija pulveri (apmēram tik pat daudz cik čili)

– sāli, timiānu, eļļu cepšanai

– saldo krējumu

– piedevām glāzi rīsu

Pagatavošana:

1. Ielejiet katliņā eļļu. Apmēram pusminūti, minūti apcepiet glāzi rīsu. Tad pievienojiet 2 glāzes ūdens, pievienojiet sāli un uzvāriet. Kad ūdens sāk vārīties, nogrieziet pavisam pavisam mazu liesmiņu, uzlieciet katlam vāku un tā arī ļoti lēnām vāriet.

2. Kamēr vārās rīsi, uzkarsējiet pannā eļļu. Apcepiet mazos gabaliņos sagrieztu vistas fileju.

3. Kad vista apbrūninājusies, pievienojiet sāli, timiānu, citrona sulu, čili un kariju. Izmaisiet un pielejiet saldo krējumu.

4. Mazliet lēnām pavāriet, lai mērce nedaudz sabiezē.

5. Rīsus variet kaut kā izdaiļot, ja patīk – pievienot safrānu vai kurkumu. Var vienkārši novārītos rīsos iejaukt smalki sasmalcinātus pētersīļus. Var nedarīt neko, izmantot vienkārši skaistus baltus vārītus parastus rīsus.

Labu apetīti!!! Lai labi garšo!!!

Tagad jaunumiem var sekot arī Feisbukā http://www.facebook.com/KristinesGarsigoEdienuReceptes

un draugos http://www.draugiem.lv/kristinesreceptes/

Šis ieraksts tika publicēts Pamatēdieni, Vista ar birkām , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Pikantā vista ar čili un kariju

  1. Kristiāna saka:

    Tad ,kad tiek vārīti rīsi,tad ir jāpievieno karijs?

    • deiliko2 saka:

      Es kariju un čili pievienoju tikai vistai, vistas mērcei. Rīsi šoreiz dzelteni, jo pievienoju nedaudz safrāna pulveri. Kamēr rīsi vārās, bet jau vārīšanās beigās. Bet rīsiem var arī neko nepievienot. Tad būs smuki balti rīsi (vai raibi, ja izmantosiet raibos). Es pieliku safrānu, lai rīsi dzelteni, jo man viņš vienkārši ir. Draudzene uzdāvināja 🙂

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s